Sveriges ridgymnasium

Möt Jannike Nilsson, rektor i Varberg

ALLMÄNINFO | 11 aug 2011
Dela på facebook

Varför valde du att börja arbeta för Sveriges Ridgymnasium?

Jag tycker om att arbeta och finnas nära elever, föräldrar och personal.Möjligheten att se och följa varje elevs utveckling ökar när man arbetar på en mindre enhet. Så därför var valet lätt att söka hit och jag ser mycket fram emot att arbeta här och att lära känna dig!

Vem är Jannike Nilsson? En presentation på sex rader ..

Jag ser möjligheter i det mesta och har en positiv grundsyn till livet.

Jag älskar att arbeta som rektor, för ingen dag är den andra lik.Jag har arbetat i skolans värld i hela mitt yrkesverksamma liv, startade som fritidspedagog och blev så småningom Rektor i Hylte Kommun.De senaste tre åren har jag arbetat som biträdande Rektor på Halmstads Praktiska Gymnasium.

Hur ser din sociala situation ut - hemort, familjeliv ?

Jag är gift med min man, som jag träffade 1978 och vi har fyra vuxna barn.Vi flyttade tillbaka till Halmstad för fem år sedan, efter att ha bott i Hyltebruk i över 20 år. Vi trivs att göra saker tillsammans alltifrån gemytliga samtal till resor.

Om du blickar tillbaka - vad är du speciellt stolt över ?

I yrket är jag stolt över att jag hjälpt flera elever att komma över sina svårigheter och skapat sig nya möjligheter i livet.

Privat är jag stolt över mina fyra ungdomar, varav två är adopterade och två var en gång familjehemsplacerade hos oss och idag är vi en stor familj med mycket kärlek.Jag är också stolt över att jag är ovanligt vanligt ovanlig och att jag gör så gott jag kan.Eller som Oscar Wilde sa en gång: "Be yourself - Everyone is already taken"

Har du själv hunnit sätta upp några personliga mål för ditt arbete hos SRG?

Att arbeta för att vi ska bli det bästa gymnasiet med det allra största hjärtat.Att ryktet om oss ska vara:"Det är så roligt att gå på Ridgymnasiet, för här blir man sedd och får stöd och hjälp.  Man lär sig massor utan att man tänker på det! På ridgymnasiet finns de bästa lärarna och kompisarna!"

Om vi helt kastar bort jantelagen - vad är du speciellt duktig på?

Jag tycker jag är duktig på att lyssna och finnas när någon behöver mig.Andra säger att jag är rolig och att jag har en förmåga att hitta nya lösningar.

Vilket är ditt förhållande till hästar?

När jag var åtta år satt jag på en stor Ardenner och hjälpte till att köra in hö, det är väl det enda. Många i min familj älskar hästar, men personligen har jag alltid älskat kor och kalvar mer. Men vem vet, det kanske ändrar på sig nu!I övrigt älskar jag djur och har för tillfället tre norska skogskatter.

Vad gör du helst på fritiden?

På fritiden håller jag på med scrapbooking och cardmaking.Jag är annars en stor älskare av volleyboll och hejar självklart på Hylte Volley!Ishockey, Halmstad Hammers ligger mig också varmt om hjärtat.Jag älskar att resa och gå på konserter (gärna Wilmer X).Att bara vara och vara tillsammans med familj och vänner är guldkorn i vardagen.

Vilken person ser du verkligen upp till ?

Det är oundvikligt att inte nämna Nelson Mandela.I övrigt ser jag upp till människor, liten som stor, känd eller okänd, som har en förmåga till självdistans och som osjälviskt hjälper andra människor .

Senast lästa bok?

Jag läser ofta och gärna! Senast var "Paganinikontraktet" av Lars Kepler.Jag har precis börjat på en ny bok "Katedralen vid havet" av Ildefonso Falcones.

Favoriträtt?

Åh, det finns så mycket gott!Men det bästa jag vet är min mammas sjötunga med aprikoser

Till slut - berätta nu om din "okända" talang? (Den som ytterst få känner till.)

Något som är okänt för många är nog att jag är designer /inspiratör för en svensk scrapbookingbutik. Likaså åt en amerikansk blogg. Dessutom är jag en riktigt bra hejarklacksmedlem!

Sök artikel