Sveriges ridgymnasium

ALLMÄNINFO | 22 apr 2012
PRESSMEDDELANDE 2012 -04-18
Dela på facebook

Sveriges Ridgymnasium AB har idag avtalat med Lernia College AB om att ta över ÅbyTravgymnasium i Mölndal.Överlåtelsen är villkorad av Skolinspektionens godkännande. Besked väntas inom en månad.Medarbetarna på de berörda skolorna informeras om övertagandet idag. Samtliga medarbetare erbjuds att behålla sina anställningar på travgymnasiet.

- Åby travgymnasium, har funnits sedan 2005 och har idag ca 50 elever. Sveriges Ridgymnasium har närmare 200 elever vid sina skolor i Svedala, Varberg och Kungsbacka.

- Som ett led i att Lernia ser över sin gymnasiestrategi har vi undersökt möjligheterna att på bästa sätt säkerställa att Travgymnasiet drivs vidare, säger Staffan Olofsson, t f VD för LerniaCollege AB.

Han fortsätter vidare: - Vi har besökt ridgymnasiets anläggning i Kungsbacka och blev mycket imponerade. Genom att skolan redan har ett långt gånget samarbete med Åby-travet var detta den bästa tänkbara lösningen.

För mer information kontakta:

SVERIGES RIDGYMNASIUM AB - Robert Bengtsson - 0708 97 43 00 robert@halland.nu

LERNIA COLLEGE AB - tf VD Staffan Olofsson - 072 254 90 06 staffan.olofsson@lernia.se

Sök artikel