Vår unika ridanläggning

Skolan ligger naturskönt i hjärtat av Svedala kommun med närhet till Skabersjö bokskog där det finns härliga ridvägar. Ridhuset som stod klart 2007 är hela 25x80m och har en vacker takkonstruktion som ger en känsla av rymd och ljus och med nytt underlag i form av fibersand. De äldsta byggnaderna på anläggningen är från mitten av 1800-talet. Stallarna är uppdelade på fyra olika byggnader med sammanlagt 70 boxar. Närheten till Lund, Malmö, Köpenhamn och inte minst Malmö Airport, förstärker känslan av att vara centralt nära staden men ändå mitt ute på landet. För pendlande elever stannar bussen precis utanför anläggningen.
Skolan är certifierad för att bedriva NIU, sista ansökningsdag 1 december 2017 för start ht-18.
Ansökningsblankett NIU >>

Rektor: Karin Hero
karin.hero@ridgymnasium.nu

Besöksadress:
Bökebergs Gård och Arena, 233 94 Svedala
Vägbeskrivning>>

Karin Hero

Karin  Hero
Karin rektor i Svedala. Hon är examinerad rektor och har lång erfarenhet av hästar och ridning, är utbildad Svensk Ridlärare III och B-tränare i dressyr. Karin har arbetat utomlands som beridare i många år, både i Europa och USA, samt tävlat i dressyr på landslagsnivå. Tel: 070 147 24 00

Josefin Sjöholm

Bitr. rektor
Josefin Sjöholm
Josefin är legitimerad lärare i Matematik och Naturkunskap samt biträdande rektor. Tel: 070 268 11 50

Carolin Ekelund

Stallchef
Carolin Ekelund
Carolin är stallchef och kontaktperson för boendet. Hon är Hippolog och har bl. a. arbetat i tävlingsstall i England med hopp- och dressyrhästar. Tel: 070 811 99 31

Andrew Settli

Bitr. stallchef
Andrew Settli
Andrew är utbildad Hippolog och arbetar som bitr. stallchef, undervisar i ridning och har hand om utlandspraktiken Erasmus+. Han har arbetat i hoppstall både i Norge, Sverige och i USA samt har tävlingserfarenhet i hoppning. Tel: 070 243 25 96

Mona Falkensson

Specialpedagog
Mona Falkensson
Mona är legitimerad specialpedagog och yrkeslärare. Tävlingserfarenhet i dressyr.

Elin Dunér

Elin Dunér
Elin är legitimerad lärare och undervisar i Svenska och Religion.
Dalle är legitimerad lärare och undervisar i Idrott och Hälsa i Svedala. Han undervisar även Flyinges SRGi-elever i den teoretiska delen av specialidrotten.

Anna Svensson

Anna Svensson
Anna är legitimerad lärare och undervisar i Engelska och Historia. Anna är föräldraledig.
Alexander undervisar i Historia, Samhällskunskap och Entreprenörskap.
Kristin undervisar i Biologi och Naturkunskap.

Anders Jönsson

Anders är legitimerad lärare och undervisar i Företagsekonomi.

Annika Nordmark

Annika Nordmark
Annika är Hippolog och yrkeslärare. Hon undervisar i Hästkurserna, har hand om APL och Lärling samt är handledare i stallet.

Britt-Marie H-Ivarsson

Britt-Marie H-Ivarsson
Britt-Marie är utbildad B-tränare i dressyr och har en mycket lång erfarenhet av hästar och ridning. Undervisar i dressyr i Svedala och SRGi i dressyr i Flyinge. Tävlingserfarenhet i dressyr. Läs mer om Britt-Marie:
Annsie undervisar i hoppning både i ridkurserna och på NIU. Hon är B-tränare i hoppning och har stor tävlingserfarenhet upp till svår hoppning.

Lina Sjögren

Lina Sjögren
Lina är legitimerad yrkeslärare och Hippolog. Hon har hand om APL och boendefrågor på skolan samt undervisar i Naturbruk, Hästkunskap och Djurhållning.

Kaisa Helseth

Kaisa Helseth
Kaisa är Ridlärare III och Tränare I på Norsk Hestesenter og Norges Rytterforbund. Hon undervisar i hoppning i ridkurserna. Har tävlingserfarenhet i hoppning.

Björn Berglund

Vaktmästare
Björn är anläggningsansvarig och hanterar fastighetsfrågor. Han har A-tränare licens i trav och har mångårig erfarenhet av stora stall och travsport både från USA och Sverige.

Helén Thorén

Kurator
Helén Thorén
Helén är kurator på skolorna i Flyinge och Svedala.

Lisbeth Wallström

Skolsköterska
Lisbeth Wallström
Lisbeth är skolsköterska både i Flyinge och i Svedala.