Sveriges ridgymnasium
Något gick fel!
Fyll i vad du
söker efter!
Egen häst eller låna av skolan?

På alla SRG:s skolor får du ta med din egen häst. Boxplatsen är gratis.

Dela denna sida på Facebook

Om du tar med egen häst

Du betalar bara för foder, spån och gödselhantering. Den stora fördelen i att ha med egen häst är att hela ekipaget då blir utbildat.

Har du inte egen häst med dig så får du rida och sköta om skolans välutbildade hästar. Två elever delar på en skolhäst.

Mycket tid med hästarna

Eleverna rider mycket under skoltid, vid 2-3 tillfällen i veckan. Det finns även goda möjligheter till fri ridning i manege kvällstid. I utbildningen ingår stalltjänst. Eleverna turas om att hjälpa till med varandras hästar på helgerna.

Skolhästarna

Våra skolhästar är inköpta för att passa olika typer av elever med väldigt varierad erfarenhet ridmässigt. Vi köper hästar av god modell för hållbarhetens skull, bra temperament och som är välutbildade i både hoppning och dressyr. Vi strävar efter en blandning av äldre stadiga läromästare och yngre förmågor som eleverna kan utveckla.

Vissa av våra hästar är mer dressyrinriktade och andra mer hoppinriktade för att kunna tillgodose våra elevers intresse för de olika grenarna. Givetvis är alla utbildade och går att träna i båda diciplinerna.

Vi har skolhästar som tävlat på internationell nivå men kanske inte riktigt räcker till att vara i topp där och dessa blir fantastiska läromästare till våra elever. Vi har tex Pioneer, Tilliano, Charming Boy, Citirus, Rambler och Penty som startat högre klasser i hoppning och dressyr samt några av dem även tävlat internationellt.

Våra elever som rider skolhäst har även möjlighet att tävla “sina” hästar och vi uppmuntrar dem till detta för att visa att våra hästar håller bra standard. Skolans personal vidarutbildar och skolar våra hästar regelbundet så att de håller sig friska och har den utbildningsstatus vi vill ha på vårt undervisningsmaterial.

För närvarande har vi i Varberg 16 hästar, i Kungsbacka 14 och i Svedala 14.