Flyinge lockar elever från Skandinavien och Finland

Fortsatt samarbete med Flyinge AB

Vi är glada att kunna meddela att det nu planeras ett långsiktigt samarbete mellan SRG och Flyinge AB. Parterna har också börjat titta på möjligheter till samverkan på flera fronter.

Flyinge är byn där det finns fler hästar än människor. Vi startade vår skola på Flyinge hösten 2015 där vi samarbetar med och är belägen på Flyinge som är en av Sveriges tre riksanläggningar som ägs/förvaltas av Hästnäringens nationella stiftelse. På Flyinge bedrivs även Hippologutbildningen som Sveriges Lantbruksuniversitet är huvudman för, men även ett antal yrkesutbildningar. Idag är Flyinge ett kunskapscenter och en mötesplats för hingstägare och uppfödare genom bruksprov och unga hästars championat samt för tävlingsryttare på alla nivåer i både hoppning och dressyr. Det som präglar skolan på Flyinge är dess miljö, kulturarv samt nationellt utbildningscentra för hästnäringen. Det är ett riktigt hästmecka och det märker man av om man är gymnasieelev.
Välkommen att Skugga en elev hos oss >>

Vi är stolta över vår verksamhet och skola i Flyinge och Skolinspektionen hittade inte något att anmärka på vid sin inspektion av vår utbildning. Läs gärna Tidningen Ridsports artikel via länken >>

Våra profiler
SRG Häst & Ridsport >>
SRG Häst & Ridsport GRUB>>
SRG Samhällsprofil >>
SRG Djursjukvård & Rehab >>
SRG Ekonomi & Management >>

Rektor: Johanna Sunnå
johanna.sunna@ridgymnasium.nu

Flyinge Kungsgård, 247 93 Flyinge
Vägbeskrivning >>

Karin Hero

Skolchef med inriktning häst
Karin Hero
Karin är examinerad rektor och har lång erfarenhet av hästar och ridning, är utbildad Svensk Ridlärare III och B-tränare i dressyr. Karin har arbetat utomlands som beridare i många år, både i Europa och USA, samt tävlat i dressyr på landslagsnivå. Mobil: 070 147 24 00

Johanna Sunnå

Tf rektor
Johanna Sunnå
Johanna är legitimerad lärare och tillförordnad rektor. Mobil nr.: 072 219 54 64

Anette Tukk

Stallchef
Anette Tukk
Anette är Svensk Ridlärare III och B-tränare i hoppning. Undervisar i hoppning och är ansvarig för gymnasiearbetet, APL och lärling. Mobil: 073 423 71 39

Josefin Sjöholm

Lärare & administratör
Josefin Sjöholm
Josefin är legitimerad lärare och undervisar i matematik och naturkunskap i Svedala samt naturkunskap i Flyinge. Mobil nr.: 072 975 31 32

Elin Dunér

Elin Dunér
Elin är legitimerad lärare och undervisar i religion.
Dalle är legitimerad lärare och undervisar i Idrott och Hälsa i på våra skolor i Svedala och Flyinge. Han undervisar även i den teoretiska delen av specialidrotten i Flyinge.
Alexander undervisar i historia, samhällskunskap, företagsekonomi och entreprenörskap på skolan i Svedala. Undervisar i företagsekonomi och historia på skolan i Flyinge.
Daniel är legitimerad lärare och undervisar i svenska, entreprenör- och samhällskunskap.

David Lindholm

David undervisar i engelska.

Jörgen Sagvik

Jörgen undervisar i biologi samt i marken och växternas biologi.

Filip Nygren

Filip Nygren
Filip är legitimerad lärare och undervisar i matematik och naturkunskap.

Britt-Marie H-Ivarsson

Britt-Marie H-Ivarsson
Britt-Marie är utbildad B-tränare i dressyr och har en mycket lång erfarenhet av hästar och ridning. Undervisar i NIU dressyr samt i ridkurserna i Svedala och SRGi dressyr i Flyinge. Britt-Marie är aktiv tävlingsryttare i dressyr. Red 2018 sitt tredje unghäst VM på egna uppfödningar.

Elin Edgren

Elin Edgren
Elin har en kandidatexamen i hippologi och har varit dressyrstipendiat på Flyinge. Undervisar i dressyr, hästkunskap, djurhållning samt i djuren i naturbruket.

Maria Ekstrand Fieber

Maria Ekstrand Fieber
Maria är Hippolog, C-tränare i hoppning samt har en beridarexamen. Undervisar i hoppning, ridlära, naturbruk och hästkunskap.

Chris Lillkvist

Kurator
Chris är vår kurator.

Maria Sandberg Nyman

Yrkeslärare
Maria undervisar i djurens biologi och djurvård.

Anna-Karin Nilsson

Elevboende
Anna-Karin Nilsson jobbar på elevboendet. Anna-Karin är A-domare i hoppning och överdomare i hoppning och dressyr.

Susanne Schelin

Elevboende
Susanne jobbar på elevboendet. Hon är även skådespelerska med uppdrag både i film och reklam, dessutom uppfödare sedan många år och har lång erfarenhet av hästar och hästsport.

Niclas Swerre

Cecilia Bornhager