Eleven som blev lärare och sen elev igen

Hon har hjälpt hundratals elever med division och variabler. Nu satsar 26-åriga Hanna Westin på sina egna studier och en framtida examen som civilekonom. - Det är alltid kul att lära sig nya saker.

Hanna tog studenten från Sveriges Ridgymnasium i Varberg 2012 och började arbeta som elevassistent och matte-resurs på skolan redan samma höst.

- Jag hade egentligen tänkt plugga vidare, men trivdes så bra att jag blev kvar. Det handlade dels om att det är jättekul att jobba med ungdomar, dels att det är en väldigt härlig skola.


Nästan ett decennium på plats

Hanna har spenderat sammanlagt nio år på Sveriges Ridgymnasium och minns tiden som elev med uppskattning.

- Jag lärde mig jättemycket. Bland annat fick jag en gedigen hästgrund att stå på och möjlighet att utvecklas rejält inom min sport. Det handlade bland annat om möjligheten att få rida skolhästar utanför skoltid. Det är en jättebra grej som man verkligen ska ta tillvara på.

Hanna ser dessutom många fördelar med en liten skola.
Man kommer eleverna väldigt nära när man jobbar på en så här liten skola. Det var också charmen som elev. Det är mycket vuxenkontakt och det finns alltid någon att prata med.


Ingen självklart val

I augusti 2018 påbörjade Hanna sin civilekonomutbildning på högskolan i Halmstad med planerad examen 2022.

- Det är långt kvar, men det känns bra. Roligt. Det är en utbildning jag trivs med och det är intressant. Det är dessutom roligt att plugga och satsa på sig själv för en gångs skull.

Att det skulle bli just ekonomi var dock inte självklart.
- Jag valde mellan civilekonom, socionom och psykolog, men civilekonom var mitt förstahandsval och det var det jag ville komma in på.


Siffror och människor i kombination

Hanna har alltid haft ett stort intresse för siffror och människor. En kombination som hon planerar att arbeta med även i framtiden.

- Inför år tre på utbildningen så får man välja inriktning. Det finns ”Revision och bank”, ”Internationell marknadsföring” och ”Strategisk ledning”. Många väljer det första, men jag är mer sugen på det sistnämnda.

Det är kul med management och jag tror att många företag inte ser vinningen med ett bra ledarskap och en bra arbetsmiljö.

Annelie Adamsdotter
Lärare
annelie.adamsdotter@ridgymnasium.nu

FLER NYHETER

”En upplevelse för livet”
”En upplevelse för livet”

De tog chansen och fick en resa de aldrig glömmer.

Läs mer »

”Läkaren sa att jag vore dum i huvudet om jag någonsin satte mig på en häst igen”
”Läkaren sa att jag vore dum i huvudet om jag någonsin satte mig på en häst igen”

Ridolyckan höll på att göra henne förlamad och krossa drömmen om att gå på ridgymnasium.

Läs mer »

Med höga hopp om framtiden
Med höga hopp om framtiden

Pontus Gravander är en lovande hoppryttare från Strömstad som tog studenten från Sveriges Ridgymnasi...

Läs mer »