Elin- blivande student 2020

Elin Lennartsson är från Kinna och går sitt tredje år på SRG Flyinge, Lund. Hon har fått stipendium från Erasmus+ två gånger för att göra utlands APL. Bilden är från Elins APL på Stal Heijligers i Holland, framtida arbetsplats efter studenten.

- Att inte veta hur det blir med studenten känns lite oroligt, säger Elin. SRG avvaktar Skolverkets och Folkhälsomyndighetens rekommendationer för studentfirande, så vi kan bara vänta på besked.

- Studera på distans går jättebra, det kommer inte att vara några problem med att bli klar med de teoretiska ämnena, men jag saknar så klart skolan och hästarna, säger Elin.


Skolan
- SRG Flyinge är en jättebra skola, säger Elin, jag skulle gjort samma val igen. Det är en dröm att få vara på Flyinge, här händer alltid saker och man kan titta på clinics och tävlingar, eller när Jens Fredriksson och Helena Torstensson rider sina hästar.

- Skolhäst-materialet är också en dröm, hästarna är välutbildade och erfarna läromästare. Elevhemspersonalen finns alltid till hands om man behöver prata med någon.

Elin med några av sina skolkamrater.

Stipendium genom SRG:s Erasmus+projekt för utlands APL.
- Jag blev överlycklig första gången när jag fick stipendium och samtidigt blev jag jättenervös, berättar Elin. Tänk om jag inte skulle tycka om att jobba med hästar utomlands?

- Men jag älskade det, det var så roligt, jag fick ett kvitto på att detta är vad jag vill göra! I årskurs två gjorde jag APL hos Rob och Robbert Ehrens i Holland, det var så lärorikt. Jag var inte särskilt bra på engelska, men jag utvecklade min engelska enormt mycket under den tiden.

Mys med unghästarna på Stal Heijligers.

Arbeta utomlands
- Att få ett stipendium och åka utomlands gör verkligen att man växer som person, säger Elin. Man får lära sig att ta ansvar i mycket högre grad, bland annat bara genom att resa och att hålla koll på sin ekonomi så att pengarna räcker till. Man får vara med om mycket och träffar dessutom härliga människor och kamrater för livet.

- Hösten 2019 gjorde jag fem veckors APL hos Nina Fortgens och Rob Heijligers på Stal Heijligers i Asten. Här är det också meningen att jag ska börja arbeta i sommar, det ska bli så spännande och roligt!

En av alla Flyinges storkar.

FLER NYHETER

ELEVBOENDE VID YDDINGESJÖN!
ELEVBOENDE VID YDDINGESJÖN!

Bökeberg: Till höstterminen -20 erbjuder vi möjlighet för elever att bo på Yddinge Strand som ligger...

Läs mer »

SRG Student 2020
SRG Student 2020

På grund av de rådande omständigheterna har SRG avvaktat så länge som möjligt att ta beslut angående...

Läs mer »

Öppet hus- live webinar för alla SRG skolor
Öppet hus- live webinar för alla SRG skolor

Här hittar du inspelade live webinar, från maj 2020, för SRG Flyinge, Lund, SRG Svedala, Bökeberg, S...

Läs mer »

Tävling! SRG Quiz
Tävling! SRG Quiz

Tävling främst för dig mellan 14 och 19 år.

Läs mer »