Erasmus+ - Annas reseberättelse

Anna Siltala i SRG16 Sigtuna gjorde utlands-APL hos Dreeling SportHorses i Holland.

Nu har jag återigen svensk mark under fötterna. Nästan fem hela veckor, lite mer än en månad, 33 dagar nämnare bestämt spenderade jag i Holland. I våras så var tanken att jag skulle på praktik nere i Östergötland. Allt var klart och jag var riktigt taggad på att åka. Den 14 maj kom min lärare och pratade med mig om att det fanns en plats ledig till utlandspraktiken. Jag visste att det inte var någon i min klass som skulle åka och ansökningstiden hade passerat så vitt jag visste. Men fort hon yttrade orden, ”om du vill åka så är platsen din” så visste jag någonstans att jag var tvungen att åka. Det fanns ingen anledning för mig att inte åka ner igen, jag hade saknat Holland ända sedan jag kom hem i höstas. Det tog 30 minuter, sedan var det klart jag skulle åka på Erasmus igen. Allt kändes så avlägset, jag hade fortfarande en månad kvar i skolan och ett helt sommarlov framför mig.

Chantals hund ”Jacky”

Chantals hund ”Jacky”

Jag åkte ner till Varberg på Erasmus träff i augusti och fick chansen att för första gången träffa Pauline som jag skulle åka ner till Dreeling SportHorses i Heeze med. Att bli ihop parad med en annan människa som du ska bo och jobba med i 5 veckor är en upplevelse i sig.
Fortfarande hade jag inte insett att jag skulle sitta på planet redan på måndagen. Det var inte förrän jag klev in i stallet den 28 augusti klockan 7 på morgonen som jag insåg att det var här jag skulle spendera de kommande veckorna. De långa dagarna kändes inte av och trots att det var jobb nästan non stop så älskade jag det.
Vi fick chansen att följa med på träningar, veterinärbesök och tävling. Jag var i Belgien i tre dagar på den 3* tävlingen i Bonheiden. I stallet innan solen gick upp och kvar tills efter att den gått ned, maten åt du i farten eller om du lyckades avvara några minuter. Men jag brydde mig inte, jag var för upptagen med att njuta av varenda sekund.

Stallkatterna Tom & Jerry

Jag är så otroligt glad över att jag åkte och ångrar inte en sekund utav det. Tusen tack till Wilma och Ciaran för att ni tog emot oss samt Sara och Chantal för allt ni lärt oss. Jag saknar redan Fabbe och Florians spontana sing-along stunder och de mysiga filmkvällarna i soffan hemma med min extra familj. Simona som jag önskar hade kommit tillbaks lite tidigare från sin semester så vi hunnit setts igen och alla små katter och hundar som sprang runt fötterna hela dagarna.
Jag visste att jag ville åka på Erasmus redan innan jag började på SRG, det var det enda jag hade i sikte ändra fram tills jag fick åka i höstas. Att nu kunna säga att jag åkt Erasmus 2 av 3 möjliga gånger och spenderat totalt nio veckor utomlands känns overkligt. Jag är otroligt tacksam till mina lärare och SRG som gav mig chansen ytterligare en gång till och till Erasmus+ som gjort allt detta möjligt.

Wilma på Hertog Jan, KWPN valack f. 2012 e: Der Senaat III ue: Faldo

Till er som funderar på att åka eller för er i årskurs 2 som redan fått beskedet så tänkte jag använda mig av samma ord som förra gången.
” Gör det, våga ta chansen, ångra inte att du missade möjligheten. Men var redo att jobba hårt, man får inte något gratis, vill du ha det, kämpa för det." Lycka till!

 Anna Siltala
SRG16, Sigtuna

Cicci BJN, SWB sto född 2011 e: Ci Ci Senjor Ask (ue: Contender) ue: Tornesch

Läs mer om vårt samarbete med EU programmet Erasmus+>>

FLER NYHETER

ELEVBOENDE VID YDDINGESJÖN!
ELEVBOENDE VID YDDINGESJÖN!

Bökeberg: Till höstterminen -20 erbjuder vi möjlighet för elever att bo på Yddinge Strand som ligger...

Läs mer »

SRG Student 2020
SRG Student 2020

På grund av de rådande omständigheterna har SRG avvaktat så länge som möjligt att ta beslut angående...

Läs mer »

Öppet hus- live webinar för alla SRG skolor
Öppet hus- live webinar för alla SRG skolor

Här hittar du inspelade live webinar, från maj 2020, för SRG Flyinge, Lund, SRG Svedala, Bökeberg, S...

Läs mer »

Tävling! SRG Quiz
Tävling! SRG Quiz

Tävling främst för dig mellan 14 och 19 år.

Läs mer »