Hanna siktar på att starta eget utbildningsstall

Hanna Nennesson från Falkenberg går första året på Sveriges Ridgymnasium i Varberg - med profilen SRGi. Hon började rida på Falkenbergsortens RF:s ridskola när hon var 6 år, för tre år sedan fick hon en egen ponny. På bilden med skolhästen U2 f. 2001 e. Andiamo - Joost.


Hanna har höga mål, hon vill satsa på att nå toppen i hoppning - sedan får vi se hur långt det räcker säger hon.
- Jag vill utbilda mig till hippolog, unghästutbildare eller beridare på Flyinge, efter studierna vill jag arbeta utomlands innan jag startar eget företag för att utbilda och tävla hästar.


SRGi

SRG idrottsprofil är två valbara kurser för elever som vill satsa lite extra på sin ridning och samtidigt ha större möjlighet att kunna läsa kurser mot högskola.
- På det extra ridpasset som vi har på SRGi rider jag min egen D- ponny Kulltorps Lanzarote varje vecka, han står uppstallad i närheten av Falkenberg, pappa har oftast möjlighet att köra honom till skolan för träningen.

- Jag rider skolhäst i ridkurserna på Naturbruksprogrammet, det ger mig möjlighet att prova olika hästar och det blir en lättare övergång när jag ska köpa en stor häst.Varför SRG?

- SRG ger mig en bra grund till studier och hästhållning - vilket jag behöver för att arbeta med hästar i framtiden.
Det är bra att man kan välja att läsa kurser som ger grundläggande behörighet till högskola.
Jag var rädd för att det skulle bli för mycket häst och studier samtidigt, att tiden inte skulle räcka till när jag har min egen ponny hemma, men det går fint, säger Hanna.

– Det känns bra att vara omgiven av kunniga lärare och personal och det är väldigt gott kamratskap på skolan. Möjligheten att få rida flera olika skolhästar utvecklar min ridning, det är en utmaning varje gång att hitta rätt knappar när man sitter upp på en ny häst.Utlands APL

- Nästa år när jag går i tvåan, kommer jag att söka stipendium från Erasmus+ programmet för att få en chans att åka på utlands APL. Jag vill gärna lära mig hur det fungerar i internationella tävlingsstall. Under våren kommer jag att göra två veckors APL hos Jakob Hellström, det ska bli spännande och roligt!

 

 

 

 

Eva Lundgren
Projektansvarig Erasmus+, IT-koordinator och marknadskommunikatör
eva.lundgren@ridgymnasium.nu

FLER NYHETER

NIU dressyr- intervju med Tova och Ebba
NIU dressyr- intervju med Tova och Ebba

Tova Pareto och Ebba de Ron går i SRG17, de studerar sitt andra år på NIU dressyr på skolan i Kungsb...

Läs mer »

Elins och Lukas utlands-APL hos Stal Rob Ehrens
Elins och Lukas utlands-APL hos Stal Rob Ehrens

Erasmus+: Elin och Lukas går andra året på SRG Flyinge och fick stipendium för att göra utlands-APL...

Läs mer »

Erasmus+ Evelina och Irma på Stal Heijligers
Erasmus+ Evelina och Irma på Stal Heijligers

Evelina & Irma i SRG17 Varberg fick stipendium för att göra utlands-APL i Holland.

Läs mer »