Linnea satsar på sin ridning och vill utbilda sig till tränare

- Jag valde NIU för att kunna satsa på mina hästar och få mer tid över till att tävla under gymnasietiden. För mig är det viktigt att ha en utbildning om jag väljer att fortsätta studera vidare efter studenten, säger Linnea.

Linnea bor på en gård tillsammans med sin familj och de driver en ridskola, vilket gör det möjligt för henne att ha tre hästar att utveckla och tävla. Linneas största framgångar hittills är ett SM brons på ponny när hon var 15 år, hon red finalen i Morgondagens vinnare i Scandinavium 2017 samt vann ett kval i 1.45 hoppning i Krafft Young Rider Cup i Karlshamn i oktober 2017. På lördag, den 11 november, rider Linnea Junior SM i Billdal på sina hästar Believe In Bell och Caipirinha.

Siktet inställt på Young Rider SM 2018
- Mitt nuvarande mål är att rida 1.50 hoppning och kvala till Young Rider SM 2018, säger Linnea.
- Det skulle vara häftigt att få rida på stora tävlingar i framtiden, men det som är roligast och viktigast för mig är att kunna utveckla varje häst, kunna anpassa tävlingarna efter hästens formkurva och toppa hästens form vid rätt tillfälle.

Ridning och teori 
- Det bästa med att gå på NIU profilen är att skolan har förståelse för att man åker i väg för att tävla, säger Linnea.
- Jag har bra kontakt med mina lärare och kan alltid få bra tips och feedback före/efter tävling. Förutom tre uppsuttna lektioner i veckan, då vi rider på skoltid för lärare, har vi även teoripass. Vi lär oss om hästens exteriör och hållbarhet, att göra träningsupplägg med mera. Under våren  var vi på en clinic med Henrik von Eckerman och även på de internationella tävlingarna i Scandinavium, där vi fick olika uppgifter att lösa. I november kommer vi att åka till en tävling och träffa banbyggaren för att ställa frågor kring banbyggnad, det ska bli intressant.

Träning- och tävlingslära
 
- I kursen Träning- och tävlingslära, lär vi oss bland annat om hur vår egen kropp fungerar vid träning och vad vi ska tänka på angående kost för att prestera bättre, säger Linnea.
- Vi har varit på föreläsningar om motivation och jobbar med mental träning, i vinter åker vi på en föreläsning med Andy Swärd som är mental coach för många duktiga idrottare, det ska bli spännande att lyssna på honom, fortsätter Linnea.

Klasskamrater
- Vi har bra sammanhållning i klassen, vi umgås ofta och hittar på saker tillsammans även på fritiden, avslutar Linnea.

Linneas hästar: 
Believe In Bell "Bellen" valack f. 02 e.Quite Easy-Bold Irish xx
Caipirinha "Pinglan" sto f. 06 e.Cardento-Robin Z
Candy Shop BEG "Candy" sto f. 09 e.Hip Hop-Lemon

FLER NYHETER

Värdeskapande knäckebröd på schemat
Värdeskapande knäckebröd på schemat

2017 vann Sveriges Ridgymnasium i Varberg pris för ”Bästa kreativa initiativ” i Unicefs insamlingska...

Läs mer »

”En upplevelse för livet”
”En upplevelse för livet”

De tog chansen och fick en resa de aldrig glömmer.

Läs mer »

”Läkaren sa att jag vore dum i huvudet om jag någonsin satte mig på en häst igen”
”Läkaren sa att jag vore dum i huvudet om jag någonsin satte mig på en häst igen”

Ridolyckan höll på att göra henne förlamad och krossa drömmen om att gå på ridgymnasium.

Läs mer »