Matildas dröm är att bli hippolog eller ridande polis

Matilda Svenrot från Lerum går första året på Sveriges Ridgymnasium i Kungsbacka. Hon älskar hästar och vill helst vara i stallet hela tiden. På bilden med skolhästen Mr Grey f. 2010 import Irland.


Matilda är en "hästbiten" tjej som red på Göteborgs Fältrittklubbs ridskola i två år innan hon sökte till SRG.
- Före jag började rida på GFRK red jag islandshästar i Floda, det var mest turridning men min lärare fokuserade mycket på ryttarens sits och hjälper berättar Matilda.

Matilda pendlar till skolan varje dag, det tar ca en timma med tåg och buss var väg men det tycker hon inte är några problem. - Jag åker till skolan även på loven för att hjälpa till att rida Mr Grey och de andra skolhästarna, det är så kul!  Det sämsta är att det inte fungerar lika bra på helgerna, då går inte bussarna lika ofta.


Gymnasieval
-  Första gången jag kom i kontakt med SRG var på gymnasiemässan i Göteborg. Det kändes perfekt för mig att gå Naturbruksprogrammet med inriktning Lantbruk, Häst/Ridsport. Jag var lite trött på att bara plugga teoretiska ämnen i grundskolan och ville ha omväxling. På SRG är det mycket praktiskt lärande, det är inspirerande och man får arbeta med kroppen. Jag är den första i mitt kompisgäng som sökt ridgymnasium, nu vill alla mina kompisar gå på SRG!

 

Mot högskola
Matilda vill studera vidare efter gymnasiet och har valt att läsa de kurser som ger henne grundläggande behörighet för att söka till Hippologprogrammet på SLU eller till Polishögskolan.
- Jag har inte riktigt bestämt mig för om jag vill bli hippolog eller ridande polis säger Matilda, men jag har drygt två år kvar innan jag måste bestämma mig.

 

Varför SRG?
 - Det bästa med SRG är att det är en liten skola, man lär snabbt känna alla elever och personal. Jag får alltid det stöd jag behöver, lärarna känner mig och vet redan vilka mål jag har satt upp. De ser när jag inte gör något fullt ut, de uppmuntrar och lär mig att göra saker bättre.
Det är ett mycket gott kamratskap, alla är trevliga och hjälper varandra. Även om det är en skola med många tjejer så blir det inte så mycket tjafs som man kan tro! 

- Tidigare var jag mest intresserad av hoppning och var inte så förtjust i att rida dressyr. På SRG har min ridning utvecklats, jag får lära mig så mycket -  nu tycker jag att dressyr är nästan lika kul som hoppning.

 

Framtidsplaner
- I årskurs 2 kommer jag att söka stipendium från Erasmus+ programmet för att göra APL utomlands. Jag vill gärna få erfarenhet om hur hästhanteringen fungerar i andra länder samt knyta kontakter för framtiden.
När jag tagit studenten hoppas jag kunna köpa en egen häst, jag vill gärna hopptävla och känna på hur det är att leva "tävlingsliv" ett tag.  

 

Eva Lundgren
Marknadsansvarig/ It-koordinator
eva.lundgren@ridgymnasium.nu

FLER NYHETER

Fina framgångar i finalerna för Ung SWB Cup
Fina framgångar i finalerna för Ung SWB Cup

En tävling full av hästkunskap under en hel dag.

Läs mer »

SRG Svedala – En skola som genomsyras av kvalitet, delaktighet och glädje
SRG Svedala – En skola som genomsyras av kvalitet, delaktighet och glädje

Det är en helt vanlig dag på Sveriges Ridgymnasium i Svedala.

Läs mer »

Svedala - SRG satsar och bygger ut
Svedala - SRG satsar och bygger ut

Vi satsar större på vår anläggning Bökebergs Gård & Arena och planerar att ta emot fler elever med p...

Läs mer »

Blivande lärare i skolbänken
Blivande lärare i skolbänken

2012 visade en doktorsavhandling vid Luleå tekniska universitet att kvinnor som jobbar i stall utvec...

Läs mer »