NIU dressyr- intervju med Tova och Ebba

Tova Pareto och Ebba de Ron går i SRG17, de studerar sitt andra år på NIU dressyr på skolan i Kungsbacka. Anna Modée, legitimerad lärare och B-tränare i dressyr, undervisar eleverna. Anna har ett förflutet som internationell tävlingsryttare i grenen.

Hur kommer det sig att ni sökte NIU dressyr?
Ebba: - Min tränare som tidigare har jobbat på Sveriges Ridgymnasium i Varberg, tyckte att jag skulle söka NIU dressyr. Detta för att få möjlighet att träna under skoltid och bygga en grund för en elitsatsning.
Tova: - Jag hade bestämt mig redan när jag gick i femman att jag ville söka NIU på SRG. Jag såg det som en bra möjlighet att kombinera skola med mitt intresse och samtidigt bygga en grund till elitsatsning.

Hur trivs ni på skolan?
- Vi trivs eftersom skolan är lagom stor, vilket gör att den blir familjär. Vi tycker även att vi har bra lärare som är tydliga, ger bra uppgifter och har förståelse för vår satsning. Anläggningen är bra eftersom vi har nära till allt, t.ex. veterinär, manege, fin utebana samt en travbana som är bra att konditionsträna på.

Ebba och Hippolyte Jamain, sto e. Hohenstaufen II - Don Schufro

Hur tycker ni att ni har utvecklats under er tid på NIU-utbildningen?
- Vi har fått en ökad förståelse för hur viktig den teoretiska delen är, samt hur man ska lägga upp träningen för att uppnå både sina långsiktiga och kortsiktiga mål. Träningarna är bra och varierade.

Vad krävs av en NIU elev?
-  Motivation, vilja och ansvarstagande är viktigt, då det krävs en hel del att flytta hemifrån och behöva ta allt ansvar både för sig själv och för sina hästar. Vi i NIU- gruppen motiverar, peppar och stödjer varandra, dels för att utvecklas och dels för att vara motiverade både i upp- och nedgångar.

Tova med Fridolin, valack e. First Wish - Weltmeyer

Vad har ni för extra möjligheter?
-
Vi har till exempel fått åka till Flyinge för att inspireras av duktiga ryttare, både unga ryttare och Grand Prix- ryttare, även varit på en clinic med Klaus Balkenhol och Therese Nilshagen. Som gästtränare har vi bland annat haft möjlighet att träna för Stefan Jansson och Anki Tifelt. I vår ska vi även träna för Natalie Oldfors.

Tankar för framtiden?
Ebba: - Jag vill fortsätta satsa mot elit och jobba med att utbilda hästar, vill fortsätta utbilda mig till beridare.
Tova: - Att fortsätta min satsning mot elit samt arbeta med hästar under en period. Senare vill jag läsa vidare inom natur, teknik eller matematik, men även kunna ha hästarna som ett arbete i kombination med något naturvetenskapligt/matematiskt.

Läs mer om Nationell Idrottsutbildning på vår hemsida >>

FLER NYHETER

Fina framgångar i finalerna för Ung SWB Cup
Fina framgångar i finalerna för Ung SWB Cup

En tävling full av hästkunskap under en hel dag.

Läs mer »

SRG Svedala – En skola som genomsyras av kvalitet, delaktighet och glädje
SRG Svedala – En skola som genomsyras av kvalitet, delaktighet och glädje

Det är en helt vanlig dag på Sveriges Ridgymnasium i Svedala.

Läs mer »

Svedala - SRG satsar och bygger ut
Svedala - SRG satsar och bygger ut

Vi satsar större på vår anläggning Bökebergs Gård & Arena och planerar att ta emot fler elever med p...

Läs mer »

Blivande lärare i skolbänken
Blivande lärare i skolbänken

2012 visade en doktorsavhandling vid Luleå tekniska universitet att kvinnor som jobbar i stall utvec...

Läs mer »