SRG startar ny skola i Malmö i samarbete med Skånes största ridklubb, Malmö Ridklubb.

Grunden i utbildningen kommer att vara densamma som på SRG:s fyra befintliga skolor, med utgångspunkt i Naturbruksprogrammet och inriktningen Hästhållning. Utbildningen kommer att vara förlagd till Malmö Ridklubbs anläggning i Hyllie och i närliggande lokaler.

Naturbruksprogrammet är ett yrkesprogram som leder till en yrkesexamen, men det finns även möjlighet att välja kurser som ger grundläggande och särskild högskolebehörighet.

Eleverna på SRG Malmö kommer att rida på Malmö Ridklubbs välutbildade ridskolehästar. Det kommer att vara ridning två gånger i veckan under tre år, med kurser upp till 400 poäng. För elever som inte har så mycket tidigare riderfarenhet kan grundkursen på 200 poäng förläggas över tre år.

SRG Malmö kan alltså både ta emot elever med goda förkunskaper inom ridning och elever utan förkunskaper, med ridningen schemalagd i mindre grupper. Det är inga antagningsprov eller krav på tidigare häst- och riderfarenhet, eleverna söker på sina betyg från åk 9.
Skolan kommer även att erbjuda platser på introduktionsprogram, vilket innebär att även obehöriga elever har möjlighet att söka till skolan.

- SRG satsar nu på att nå en ny målgrupp av elever, säger Karin Hero, skolchef på Sveriges Ridgymnasium. Alla ungdomar har inte möjlighet att rida på sin fritid, men kan ändå ha ett stort intresse för djur och natur och en vilja att utbilda sig inom Naturbruksprogrammet. På SRG Malmö kommer det att bli möjligt!

Sveriges Ridgymnasium är ett fristående gymnasium som finns i Svedala, Flyinge, Varberg och Kungsbacka. Den första skolan startade 2005 och idag läser 340 elever sin gymnasieutbildning på SRG.