Victoria - Student från SRG

- Vi var en liten klass med nästan bara tjejer, sammanhållningen var fantastisk och vi har fortfarande kontakt, säger Victoria Fredriksson som tog studenten från SRG Svedala 2014. På bilden med sin häst "Rozebud Firfod" f. 2013 e. Angrib Firfod - Hub of Univerze, som hon har utbildat själv.

Victoria började på Unghästprogrammet på Flyinge AB direkt efter studenten. Efter utbildningen arbetade hon på Clip n Climb, ett klättringscenter för nöjesklättring, i tre år.

- Jag startade ett eget företag, "Konsthästen", som jag arbetade med under ett år. Jag red in hästar samt målade tavlor i akryl från bilder av hästar, säger Victoria. Idag är jag anställd som platschef på Nordic Wellness.

En av Victorias fina målningar.

Utveckling

- Jag växte mycket under min tid på Bökeberg, jag var väldigt blyg och försiktig när jag började gymnasiet, säger Victoria.  I min klass var vi mycket bra på att tagga, peppa och berömma varandra, det är något som jag tar med mig i mitt yrke idag. Vi fick även möjlighet att träna för bra lärare, Fredrik Jönsson var vår hopptränare på skolan.

- Hästtjejer har bra ledarförmåga, jag har lärt mig att man inte ska vara alltför bossig utan att kunna lyssna och ge och ta, säger Victoria.

Lärorik utlands APL i Danmark, via SRG:s EU-projekt.

- Jag rekommenderar varmt alla ungdomar med hästintresse att söka till Sveriges Ridgymnasium, jag hade sökt samma utbildning igen, avslutar Victoria.

Victoria rider och tävlar fortfarande på Rozebud Firfod, som hon haft sedan stoet var 6 månader.

FLER NYHETER

ELEVBOENDE VID YDDINGESJÖN!
ELEVBOENDE VID YDDINGESJÖN!

Bökeberg: Till höstterminen -20 erbjuder vi möjlighet för elever att bo på Yddinge Strand som ligger...

Läs mer »

SRG Student 2020
SRG Student 2020

På grund av de rådande omständigheterna har SRG avvaktat så länge som möjligt att ta beslut angående...

Läs mer »

Öppet hus- live webinar för alla SRG skolor
Öppet hus- live webinar för alla SRG skolor

Här hittar du inspelade live webinar, från maj 2020, för SRG Flyinge, Lund, SRG Svedala, Bökeberg, S...

Läs mer »

Tävling! SRG Quiz
Tävling! SRG Quiz

Tävling främst för dig mellan 14 och 19 år.

Läs mer »