Skolan vid Mälaren

Hagbyholms gård ligger fem kilometer norr om Sigtuna vid Mälarens strand. På gården finns fyra stall, ridhus, belyst ridbana, travbana och skrittmaskin. Det är en fantastisk miljö på många sätt. Här blandas natur, kultur, kreativitet och ridsport. Vår ambition är att skolan skall bli en magnet för ridintresserade i Stockholms regionen. Skolstall med 14 boxar. Gårdsstall med 12 boxar klart 2016. Nya stallet med 20 boxar klart 2017. Vita stallet 6 boxar och utestallet 6 boxar. Totalt 58 boxar. Isolerat skötselrum i anslutning till sadelkammare. I skollokalen finns det två klassrum och kontor. I ridhuset finns nybyggt klassrum, uppehållsrum och matsal.
Välkommen att Skugga en elev hos oss >>
FB grupp för blivande elever ht-2019: SRG19SIG >>

Våra profiler
SRG Häst & Ridsport >>
SRG Häst & Ridsport GRUB>>
SRG Häst & Ridsport LIU>>
SRG Samhällsprofil >>  Nyhet 2018!

Rektor: Alexandra Haverstal
alexandra.haverstal@ridgymnasium.nu

Hagbyholms Gård, 193 91 Sigtuna
Vägbeskrivning >>

Madeleine är utbildad Hippolog.
Emma är legitimerad lärare och Msv C-domare i dressyr. Hon undervisar i Engelska och Svenska. Tävlingserfarenhet i dressyr.

Caj Eriksson

Caj Eriksson
Caj är legitimerad lärare och undervisar i matematik.
Maria är C-tränare i fälttävlan och hopptränare. Hon har en kandidatexamen i idrottsvetenskap med inriktning mot elitidrott. Maria undervisar i hoppning.

Sara Smedberg

Sara Smedberg
Sara är Hippolog och Svensk Ridlärare III samt legitimerad yrkeslärare. Hon undervisar i Naturbruk, Djuhållning, Djuren i naturbruket och Djurens biologi.

Jenniemy Gransten

Jenniemy Gransten
Jenniemy är Svensk Ridlärare III, C-tränare i dressyr och Diplomerad unghästutbildare. Undervisar i dressyr i Ridkurserna och SRGi.

Malin Larsson

Malin Larsson
Malin är Svensk Ridlärare III och Diplomerad unghästutbildare. Har tidigare arbetat både i USA och i Europa med utbildning av hästar i hopp- och fälttävlansstall. Även arbetat som ridlärare i Norge och i Sverige. Tävlingserfarenhet i hoppning och fälttävlan.

Cecilia Juliusson

Stallpersonal
Cecilia är utbildad Ridledare och Ungdomsledare. Hon arbetar i stallet och är handledare på stalltjänsten.

Stine Ingebretsen

Boendeansvarig och elevrekryterare