Paul George Sport Horses, Estepona, Spanien. Ny samarbetspartner ht-2022.

Monica Stööp och sambon Paul George, driver ett hoppstall där de främst utbildar unghästar för tävling och senare försäljning.

Monica är svenska och Paul kommer från England, där har de fortfarande en stor anläggning för de allra yngsta hästarna. När dessa hästar är inridna och redo för tävling transporteras de till anläggningen i Spanien. Båda tävlar internationell hoppning och Paul är även hopptränare. De har ett nybyggt stall på en anläggning i Estepona med cirka 20 hästar, varav några tillhör klienter som flyttat in för full service, vilket innebär både träning och tävling.

Deras mål med anläggningen är att fortsätta utbilda unghästar, erbjuda full service för ryttare i området, arrangera clinics med kända ryttare, pay and jumps och senare även arrangera mindre tävlingar på anläggningen. De försöker att samarbeta med andra anläggningar på kusten, för att återigen öka intresset för unghästutbildningar, genom att hjälpa till att ordna unghästklasser på nationella tävlingar i området.

Boende erbjuds i deras enplansvilla i den vackra byn La Duquesa, ca 15 minuter från stallet. Där bor den existerande stallpersonalen och ni åker tillsammans till och från jobbet. SRG:s elever delar ett rum med en dubbelsäng och garderober, delat badrum och kök. Stor trädgård framför golfbanan med en uppvärmd pool. Promenadavstånd ner till hamnen och stranden där supermarket och mysiga restauranger finns. Lakan och handdukar finns på boendet.

För SRG:s elever bokar vi flyg från Göteborg eller Köpenhamn till Malaga, beroende på vilken dag och tid som passar bäst när det gäller flygtider i anslutning till praktikperioden. Ifrån flygplatsen bokar vi en taxi som möter upp.

Paul & Monica hälsar SRG:s Erasmus+ stipendiater varmt välkomna!
Följ dem gärna på Instagram: