Stal Rob Ehrens

SRG:s nya samarbetspartner från ht-17! Rob & sonen Robbert Ehrens (bild) bedriver träning av hästar och elever på den nybyggda anläggningen i Weert, Holland.

Rob har själv varit en framgångsrik tävlingsryttare i hoppning, han vann bland annat EM brons tillsammans med det holländska hopplaget 2005. Han har vunnit internationella tävlingar i hela världen, till exempel i Hickstead, Calgary, Wiesbaden och naturligtvis i Amsterdam. Nu tränar han det holländska landslaget sedan 13 år. Träningscentrat i Weert är familjens första egna anläggning och rymmer ca 50 hästar, hela familjen hjälper till med driften.

Stall & ridhus

Robbert sköter stall och träning av alla hästar på anläggningen tillsammans med flickvännen Marlies Hoorn och två heltidsanställda. Mamma Vilja tar hand om allt runt omkring och ser till att alla mår bra. Det är en härlig stämning i teamet som arbetar här, mycket glädje och humor.
Robbert och Marlies tävlar hästarna, allt från unga till äldre hästar som familjen äger själva eller från kunder som vill ha sina hästar utbildade. Här finns även ryttare med hästar som kommer från olika håll i världen som vill träna & tävla i Europa under en kortare eller längre tid. På kvällarna har Rob & Robbert hoppträning för ekipage som reser till anläggningen.

Robbert tillsammans med Linn SRG15 Svedala som var vår första praktikant på plats.

Vi har haft elever på anläggningen under hösten 2017 som har varit mycket uppskattade av familjen Ehrens. Våra elever följer det dagliga arbetet med hästskötsel, träning och tävling av hästar i olika åldrar. Som närmaste granne ligger vårt samarbetsstall De Ijzerenman och 4km längre bort finns GDS Training som vi också samarbetar med.

Sadelkammare & utebanor

Robbert & Rob Ehrens

Elins och Lukas reseberättelse >>
Hemsida Stal Rob Ehrens >>

Boende
Under läsåret har våra elever inkvarterats i en bungalow med två sovrum, allrum, kök och separat toalett och dusch, wifi, tv m.m. Boendet ligger på en större semesteranläggning ca 3 km från stallet.  Här finns vakter dygnet runt samt restaurang, affär, tvätteri, inom-och utomhuspool, bowling och en mängd andra aktiviteter. Länk till boende>>
Till staden Weert är det ca 5 km. Familjen Ehrens lånar ut cyklar.