VHL Stables

VHL Stables grundades av svenska landslagsryttaren Erika Lickhammer och hennes sambo Joris van Helmond. Företaget har specialiserar sig på att utbilda och sälja hästar upp till Grand Prix-nivå.

VHL Stables är välkänt och respekterat av högklassiga internationella ryttare och tränare. Styrkan är kombinationen av Joris och Erikas kunskaper och erfarenheter. De har specialiserat sig på olika saker och det är hemligheten för deras framgång.

Erika Lickhammer - Toupie du Quesnoy

Erika är en välkänd och respekterad ryttare som konkurrerar på högsta internationella nivå i banhoppning. Hon har upprepade gånger visat att hon får bra resultat med många olika hästtyper. Som affärskvinna är Erika också känd och respekterad av internationella kollegor och återförsäljare.
Joris ansvarar för utbildningen av alla unga hästar och hästar på nationell nivå. När de är redo för steget till internationell nivå tar Erika över. Joris ansvarar för ledningen i och runt stallet och träning av elever. 


På den fina anläggningen i Asten, som byggdes om 2015 finns det stall för 32 hästar, Joris har vuxit upp på gården. Förutom att utbilda sporthästar bedrivs det lite uppfödning, 12 föl väntas i år. Sporthästarna står i stallet och avelsstona går ute året runt, några av stallets egna uppfödda ston betäcks när tre år gamla. Unghästarna utbildas och tävlas av Joris upp till 1.30, de mest talangfulla behålls på gården för att tränas inför svår hoppning av Erika. Här finns även elever med egna hästar som Joris tränar.


På anläggningen finns ett team med sju anställda. Gården och stallarna präglas av ordning och reda. Hästarnas välmående är den viktigaste delen i verksamheten, Erika poängterar att de är mycket noggranna med hästarnas skötsel. Alla hästar ska vara rena och väl ryktade innan de ställs tillbaka in i boxen efter träning eller utevistelse. 
- Vi är här för hästarna och inte tvärt om, säger Erika.


SRG:s elever kommer att delta i den dagliga verksamheten på anläggningen. Boende finns på anläggningen och det är ca 2 km till den mysiga byn Asten.

Läs Tildas reseberättelse >>

Facebook >>    
Hemsida >>