Vår unika ridanläggning

Skolan ligger naturskönt i hjärtat av Svedala kommun med närhet till Skabersjö bokskog där det finns härliga ridvägar. Ridhuset som stod klart 2007 är hela 25x80m och har en vacker takkonstruktion som ger en känsla av rymd och ljus och med nytt underlag i form av fibersand. De äldsta byggnaderna på anläggningen är från mitten av 1800-talet. Stallarna är uppdelade på fyra olika byggnader med sammanlagt 70 boxar. Närheten till Lund, Malmö, Köpenhamn och inte minst Malmö Airport, förstärker känslan av att vara centralt nära staden men ändå mitt ute på landet. För pendlande elever stannar bussen precis utanför anläggningen.
Skolan är certifierad för att bedriva Nationell Idrottsutbildning NIU >>

Välkommen att Skugga en elev hos oss >>

SRG satsar och bygger ut i Svedala inför höstterminen 2020. Läs mer>>

Våra profiler
SRG Häst & Ridsport >>
SRG Häst & Ridsport GRUB>>
SRG Samhällsprofil >>
SRG Djursjukvård & Rehab >>
SRG Ekonomi & Management >>

Skolchef: Karin Hero
karin.hero@ridgymnasium.nu

Bökebergs Gård och Arena, 233 94 Svedala
Vägbeskrivning >>

Karin Hero

Skolchef- inriktning häst samt verksamhetsledning Bökeberg, Svedala
Karin  Hero
Karin är examinerad rektor och har lång erfarenhet av hästar och ridning, är utbildad Svensk Ridlärare III och B-tränare i dressyr. Karin har arbetat utomlands som beridare i många år, både i Europa och USA, samt tävlat i dressyr på landslagsnivå. Mobil: 070 147 24 00
Mona är legitimerad specialpedagog och yrkeslärare. Tävlingserfarenhet i dressyr. Mobil: 072 216 81 67

Josefin Sjöholm

Lärare & administratör
Josefin Sjöholm
Josefin är legitimerad lärare och undervisar i matematik och naturkunskap i Svedala samt naturkunskap i Flyinge. Mobil nr.: 072 975 31 32

Therese Fransson

Stallchef
Therese Fransson
Therese är hippolog och undervisar våra elever i stallet. Mobil nr.: 070 811 99 31

Andrew Settli

Bitr. stallchef & LER
Andrew Settli
Andrew är hippolog. Undervisar eleverna i stallet och är SRG Svedalas lokala elevrekryterare. Mobil nr.: 070 243 25 96

Annika Nordmark

Annika Nordmark
Annika är legitimerad lärare och hippolog. Hon undervisar i hästkurserna, är ansvarig för APL och Lärling.

Elin Dunér

Elin Dunér
Elin är legitimerad lärare och undervisar i religion.
Dalle är legitimerad lärare och undervisar i Idrott och Hälsa i på våra skolor i Svedala och Flyinge. Han undervisar även i den teoretiska delen av specialidrotten i Flyinge.
Alexander undervisar i historia, samhällskunskap, företagsekonomi och entreprenörskap på skolan i Svedala. Undervisar i företagsekonomi och historia på skolan i Flyinge.
Undervisar i biologi samt i marken och växternas biologi.
Sandra är legitimerad lärare och undervisar i engelska. Mobil: 072 975 31 32

Britt-Marie H-Ivarsson

Britt-Marie H-Ivarsson
Britt-Marie är utbildad B-tränare i dressyr och har en mycket lång erfarenhet av hästar och ridning. Undervisar i NIU dressyr samt i ridkurserna i Svedala och SRGi dressyr i Flyinge. Britt-Marie är aktiv tävlingsryttare i dressyr. Red 2018 sitt tredje unghäst VM på egna uppfödningar.

Kaisa Helseth

Kaisa Helseth
Kaisa är Ridlärare III och Tränare I på Norsk Hestesenter og Norges Rytterforbund. Hon undervisar i NIU hoppning samt i ridkurserna. Har tävlingserfarenhet i hoppning.

Lina Sjöberg

Lina Sjöberg
Lina är legitimerad yrkeslärare och Hippolog. Undervisar i hästkunskapskurserna och i gymnasiearbetet.

Johanna Nilsson

Johanna Nilsson
Johanna är hippolog. Undervisar i hoppning samt i stallet.

Maria Sandberg Nyman

Yrkeslärare
Maria undervisar i djurens biologi och djurvård.

Björn Berglund

Vaktmästare
Björn är anläggningsansvarig och hanterar fastighetsfrågor. Han har A-tränare licens i trav och har mångårig erfarenhet av stora stall och travsport både från USA och Sverige.