I Varberg sitter hopptraditionen i väggarna

Varberg är en ort som i flera decennier framförallt har förknippats med hoppsporten, både på ponny och häst. Mängder av SM-medaljer har hämtas hem under åren, både inom lagsporten och individuellt. Men naturligtvis satsar många på dressyr. Här startade vi vår första skola 2005 och vi finns på Kvarnagårdens Ridcenter tillsammans med Varbergs Ridklubb och Varbergs Ridskola. Vi har två egna stallar med sammanlagt 66 boxplatser och två karantänboxar, tillgång till två ridhus med måtten 23x60 samt utebanor. Under året har en större renovering gjorts av matsalen, ridhusen har fått LED belysning och utvändig fasad är bytt.
Skolan är certifierad för att bedriva Nationell Idrottsutbildning, NIU >>
Välkommen att Skugga en elev hos oss >>
FB grupp för blivande elever ht-2019: SRG19VBG >>

Våra profiler
SRG Häst & Ridsport >>
SRG Häst & Ridsport GRUB>>
SRG Samhällsprofil >>  Nyhet 2018!
SRG Djursjukvård & Rehab >>  Nyhet 2018!
SRG Ekonomi & Management >>  Nyhet 2018!

Rektor: Emma Larsson
emma.larsson@ridgymnasium.nu
Tel:

Kvarnagårdens Ridcenter, 432 32 Varberg
Vägbeskrivning >>

Emma Larsson

Emma Larsson
Mobil nr: 010 495 20 06

Bodil Alsenmyr

Stallchef
Bodil Alsenmyr
Bodil är legitimerad yrkeslärare och hippolog. Undervisar i naturbruk. Vikarierande stallchef. Mobil: 070 317 41 30
Annelie är lokal elevrekryterare och legitimerad lärare. Undervisar i svenska. Vill du komma och Skugga en elev? Kontakta Annelie via mejl eller tel: 070 260 93 71

Filip Hälldahl

Filip Hälldahl
Filip är legitimerad lärare och undervisar i idrott och hälsa, biologi samt specialidrott.

Nina Gustafsson

Nina Gustafsson
Nina är legitimerad lärare och undervisar i fordon och redskap, djurhållning, hästkunskap och djuren i naturbruket.
Petter är legitimerad lärare. Undervisar i engelska, historia och företagsekonomi.

Caroline Svensson

Specialpedagog/Speciallärare
Caroline  Svensson
Caroline är legitimerad lärare samt har en filosofie magister i specialpedagogik.

Mats Larsnäs

Mats Larsnäs
Mats är legitimerad lärare, undervisar i samhälls- och entrepenörskap samt företagsekonomi.

Göran Landgren

Göran Landgren
Göran är legitimerad lärare och undervisar i matematik och naturkunskap.

Andrea Olsson

Andrea Olsson
Andrea är legitimerad lärare och undervisar i matematik.

Beatrice A Lindmaa

Kurator/ coach
Beatrice A Lindmaa
Beatrice är skolans kurator/ coach och ingår i elevhälsoteamet.

Nina Sturesson

Nina Sturesson
Nina Sturesson är Svensk Ridlärare III och C-tränare i dressyr, undervisar på NIU i hoppning och dressyr.

Jennifer Åkerman

Jennifer Åkerman
Jennifer är Svensk Ridlärare III samt C-tränare i fälttävlan, hoppning och dressyr. Hon är biträdande stallchef och undervisar i hästkunskap samt i ridkurserna och på NIU.

Sjaunja Andersson

Sjaunja Andersson
Sjaunja är Hippolog och Svensk Ridlärare II med yrkeslärarexamen. Undervisar i yrkeskurserna.

Ulrika Bidegård

Hopplärare
Ulrika Bidegård
Ulrika undervisar i NIU hoppning. Hon är även landslagsledare för ponny- och childrenryttarna i Sverige. Ulrika har ett förflutet som internationell hoppryttare och har deltagit i flera internationella mästerskapstävlingar.

Lina Jansson

Lina Jansson
Lina är utbildad Svensk Ridlärare och undervisar i dressyr på NIU och i ridkurserna, även APL ansvarig.

Charlotte Pretorius

Charlotte Pretorius
Charlotte är hippolog, Svensk Ridlärare III och C-tränare i hoppning. Undervisar i hoppning i ridkurserna.

Sandra Olandersson

Stallpersonal
Sandra Olandersson
Sandra är diplomerad hästskötare och undervisar eleverna i stallet.

Michael Henningsson

Hovologilärare
Michael Henningsson
Michael är hovslagare, undervisar i hovvård samt utbildar och examinerar eleverna i tappskokompetens.

Susanne Enger

Skolsköterska
Susanne Enger
Susanne är skolsköterska, kontaktas genom rektor.

Tomas Boman

Vaktmästare
Tomas Boman
Tomas är anläggningens vaktmästare samt undervisar i traktorkörning.

Sarah Lindeberg

Föräldraledig
Sarah Lindeberg
Sarah är stallchef, föräldraledig till vt-2019

Louise Åberg

Förädraledig
Louise Åberg
Lollo är biträdande stallchef och handledare på stalltjänsterna.

Hanna Westin

Elevassistent- ledig för studier
Hanna Westin
Hanna arbetar som extra resurs i bl. a. matematik. Hon tog studenten vid SRG 2012 och gick SvRF:s ungdomsledarkurs 2008.